BioTech 2020 – Spotkanie profesjonalistów branży żywności wysokiej jakości

 

6 września 2020

Olsztynek, Targowisko Miejskie, ul. Kościuszki 6d

 
Zapraszamy na pierwsze spotkanie i warsztaty dla specjalistów branży żywności wysokiej jakości z udziałem czołowych specjalistów z Polski i świata. Celem spotkania jest popularyzacja oraz uporządkowanie wiedzy w zakresie najnowszych technologii sektora rolniczego i produktów wysokiej jakości (w tym ekologicznych).
 
W pierwszej edycji BioTech udział wezmą praktycy, wynalazcy oraz przedstawiciele nauki. W czasie wykładów i prezentacji przedstawione zostaną nowoczesne procesy produkcji stosowane we współczesnym rolnictwie, a także zdobycze technologiczne oraz naukowe wykorzystywane na różnych etapach procesów upraw, hodowli i przetwórstwa. Przekazana wiedza przyczynić się ma do zwiększenia wydajności produkcji, konkurencyjności i poprawy jakości warsztatu pracy rolników.
 
Wydarzeniu BioTech towarzyszyć będzie wydanie broszury edukacyjnej przedstawiającej w formie infografik 10 linii technologicznych, a także wystawa tychże grafik w formie galerii. Wszystkie wystąpienia podczas BioTech zostaną zarejestrowane i opublikowane w internecie.
 
Program BioTech 2020
09:00 - 09:30 Otwarcie TBA - Przyszłość porządku rolnego
09:30 - 10:00 Piotr Ostaszewski i Stanisław Suchorski (Zarząd Ostoja Natury) - Pasywny system irygacji za pomocą wody deszczowej
10:00 - 10:30 Sławek Gacka (CEO ProBiotics) - Odbudowa warstwy humusowej gleby
10:30 - 11:00 Andrzej Walczak (ogrodnik i wynalazca) - Całoroczne, pasywne uprawy pod osłonami
11:00 - 11:30 Józef Seidel (Członek Zarządu Mandam) - Uprawy bezorkowe, uprawy pasywne i współczesny park maszyn
11:30 - 12:00 Juliusz Sumorok - Adaptacja rolnictwa do zmian klimatu poprzez recyrkulacje wody i biogenów
12:00 - 12:30 Dr Jakub Jasinśki (Polska Akademia Nauk) - Oznaczenia geograficzne i jakościowe czynnikiem lokalnego rozwoju
12:30 - 13:00 Marek Borowski (Prezes Banku Żywności w Olsztynie) - Rola Banku Żywności w łańcuchu dostaw
13:00 - 14:30 Przerwa Obiadowa
14:30 - 15:00 Grzegorz Maryniowski (Biogrim) - Rokitniki i jego zalety
15:00 - 15:30 Tadeusz Rolnik - Prazboża - stare odmiany zbóż na naszych polach – korzyści dla środowiska i konsumenta
15:30 - 16:00 EuroHemp i Ostoja Natury - Procesy uprawy i przetwarzanie konopi siewnych na przykładzie upraw prowadzonych w Ostoi Natury
16:00 - 16:30 Dr. Jarosław Parol - Ryby w naszych stawach
16:30 - 17:00 Andrzej Hałasiewicz (Socjolog wsi i ekonomista) - Smart Village
17:00 - 17:15 Zakończenie spotkania Antek Pawlicki, Piotr Ostaszewski
 
Prosimy o potwierdzenie udziału w spotkaniu mailowo na adres: biurzarzadu@ostojanatury.pl lub telefonicznie +48 505 119 773.
 

powrót
Udostępnij post
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

NEWSLETTER

KALENDARZ WYDARZEŃ

PRZYDATNE LINKI

realizacja:
X

Strona korzysta z plikow cookies w celu realizacji uslug i zgodnie z Polityka plikow Cookies. Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu w Twojej przegladarce.